Sergio Hasselbaink

28 jaar
Opleiding: Filmacteur
Projecten: o.a. de theatervoorstelling Balls, de televisieserie Flikken Maastricht en de film Sonnyboy

Van skateboy tot Sonnyboy: de carrière van acteur Sergio Hasselbaink loopt op rolletjes. Sergio werd eerst gescout tijdens het skaten en later als acteertalent ontdekt in een dansvoorstelling. Het leven van Sergio klinkt als een filmscript op zich.

Sergio was achttien jaar oud toen hij begon met skaten. Te laat om écht goed te worden? Dat had je gedacht! Marco Gerris, artistiek leider van dansgezelschap ISH, was zo onder de indruk van de tricks and flips van Sergio, dat hij hem vroeg deel te nemen aan een dansvoorstelling. En niet aan eentje. Sergio danste en acteerde in drie theatervoorstellingen van Marco: Freestylish (2005), Wish (2006) en Balls (2007).

Van het een kwam het ander. In 2007 speelde Sergio de hoofdrol in theaterstuk Balls. De bekende acteur Hugo Metsers zag de voorstelling en vroeg Sergio na afloop voor zijn opleiding faaam aan het Amsterdamse Mediacollege. Inmiddels zit Sergio in het tweede jaar van de opleiding tot Filmacteur. Stiekem is hij dat al. Sergio was vorig jaar te zien in de televisieserie Flikken Maastricht en als hoofdrolspeler in de korte film Gewoon Geluk. In 2011 schittert hij van het doek als één van de hoofdrolspelers in de boekverfilming Sonnyboy.

  • Volgende aflevering

  • Zondag 16:00

  • 20-02-2011
  • Programma gemist?

  • Mediacollege Amsterdam