Lobke van Aar

28 jaar
Lobke van Aar
Opleiding: Grafisch Ontwerp
Projecten: o.a. Nrc.Next, Elsevier en Sesamstraat

Tot haar achttiende wist illustrator Lobke van Aar wat haar talent is. Pas op de opleiding Grafisch Ontwerp aan de Eindhovense School begon Lobke voor het eerst serieus te tekenen. Geen simpele poppetjes, maar prachtige illustraties en prenten. Inmiddels hebben ook de grote opdrachtgevers, zoals verschillende kwaliteitskranten en erkende uitgeverijen, haar tekentalent ontdekt.

Opeens heb je het! Toen Lobke in 2004 afstudeerde aan de Eindhovense School, wist ze dat ze met tekenen haar geld wilde verdienen. In 2008 ronde ze de opleiding Illustratie af aan de AKV St. Joost Breda met het project ‘Welkom bij de klantenservice’: hiermee sleepte Lobke een nominatie voor de Jules Groenen Prijs binnen. De serie prenten illustreert de frustratie die het bellen naar een 0900-nummer oproept. Kleine irritaties, verrassingen, het gedrag van mensen: Lobke haalt haar inspiratie uit de ‘kleine dingen in het leven’ om grootste prachtprenten te tekenen.

Grote kans dat je al eens een echte ‘Lobke’ gezien hebt. Haar tekeningen sierden regelmatig kranten en bladen als Nrc.Next, Elsevier en het Erasmus Magazine. Lobke tekende sprekende plaatjes voor kinder- en prentenboeken en creëerde onlangs de cover voor het album van Ape Not Mice. Ook exposeerde Lobke tijdens kunstevenementen als de Dutch Design Week in Eindhoven. Ze werkt niet alleen in haar studio in ‘s-Hertogenbosch, maar geeft ook gastlessen op scholen en begeleidt andere creatievelingen tijdens hun stage. Pas heeft Lobke haar eerste televisieopdracht gescoord: plaatjes maken voor Sesamstraat!

  • Volgende aflevering

  • Zondag 16:00

  • 20-02-2011
  • Programma gemist?

  • Mediacollege Amsterdam