Eelco van den Berg

37 jaar
Eelco van den Berg
Opleiding: Grafisch Vormgeven
Projecten: o.a. voor Eastpack, Bacardi en Levi’s

Eelco van den Berg maakt plaatjes, zegt hij zelf. Wij noemen het Kunst. Eelco won verschillende prijzen met zijn ‘masterpieces’, die zo’n beetje alles versieren wat je bedenken kunt: boeken, posters, stickers, cd’s, scholen, muren, tassen, skateboards, fietsen, surfboards, shirts en sweaters. Eelco schetste voor grote merken als Eastpack, Levi’s, Bacardi, Canon en Radzk. Nu sleept hij de ene naar de andere belangrijke opdracht binnen.

Eelco was als kind al een tekenwonder. Op de basisschool in Uden raakte hij gefascineerd door de hiphopscene en de daarbij horende graffitistijl. Later verhuisde Eelco naar Eindhoven, waar hij de muren zelf versierde met pieces en graffitikunst. Op het Grafisch Lyceum Eindhoven, nu bekend als de Eindhovense School, ontwikkelde Eelco zijn tekentalenten verder. Illustraties tekent hij met de hand en bewerkt hij pas later op de Mac: alleen zo krijgt hij de flow te pakken en weet hij een eigen stijl te creëren.

Inmiddels heeft Eelco een eigen atelier in Rotterdam. Op Eelco’s website vind je tientallen herkenbare illustraties, met harde kleuren en dikke, speelse lijnen. Op dit moment bereidt Eelco de expositie Wonderland voor: een terugblik op twintig jaar graffitikunst in Nederland. Een tentoonstelling waar zijn werk uiteraard niet mag ontbreken.

  • Volgende aflevering

  • Zondag 16:00

  • 20-02-2011
  • Programma gemist?

  • Mediacollege Amsterdam