Ruben Kruit

Internetbureau Mangrove
Opleiding: Grafisch Vormgeven
Projecten: o.a. voor ABN Amro, StudentenWerk en Bavaria

Van Grafisch Vormgever tot Online Strateeg: het lijkt misschien ongebruikelijk, maar dat het een succesvolle loopbaan is bewijst Ruben Kruit. Als Advisor Online Strategies bij internetbureau Mangrove maakt hij, samen met een team, functionele websites en succesvolle online campagnes. Met Mangrove adviseerde Ruben grote opdrachtgevers als de gemeente RotterdamBovag en de PvdA. Met succes: de site van Job Cohen werd in 2010 uitgeroepen tot de beste politieke site tijdens de verkiezingen!

Ruben begon ooit als vormgever met het maken van flyers, waarmee hij ’s nachts stiekem heel Rotterdam beplakte. In 1992 ronde hij de opleiding Grafisch Vormgeven aan het Grafisch Lyceum Rotterdam af. Nog hetzelfde jaar richtte hij het internetbedrijf DLMA op. Ruben leerde hierdoor veel op het gebied van conceptuele vormgeving van digitale en gedrukte media. In 2007 nam Mangrove Rubens bedrijf over. Ruben kreeg hier een adviserende rol: hij inventariseert de wensen van klanten, maakt op basis hiervan een plan en sleept zo de ene naar de andere opdracht binnen.

De opleiding Grafisch Vormgeven komt Ruben goed van pas in zijn werk. Door zijn grafische achtergrond kan hij de wensen van klanten goed vertalen naar bruikbare sites. Verder moet je als online strateeg commercieel denken en je plan weten te verkopen. Dat doet Ruben door goed te luisteren naar de klant, een creatief plan op te stellen en door heel goed te lullen. Als je niet kunt pitchen, haal je namelijk geen opdracht binnen. Maar dat is voor Ruben geen probleem: daarvan heeft hij ons echt overtuigd.

  • Volgende aflevering

  • Zondag 16:00

  • 20-02-2011
  • Programma gemist?

  • Mediacollege Amsterdam