Rudy Massar

Guerrilla Games
Opleiding: MRTO
Projecten: Killzone Liberation en Killzone 2 & 3

Wrede scènes vol bloed, shotguns en beestachtige gevechten. Wie had gedacht dat achter de gruwelijke moordmachines uit het computerspel Killzone een rustige, zachtaardige jongen schuil ging? Rudy Massar creëerde als Senior Character Artist bij het Nederlandse bedrijf Guerrilla Games de Helghast en andere levensechte gamepersonages uit Killzone 3.

Rudy Massar was al van jongs af aan gefascineerd door de menselijke anatomie. Niet dat hij graag  een medisch beroep als chirurg of fysioloog wilde uitoefenen, maar hij bestudeert graag sculpturen uit de Romeinse en Griekse tijd en is geïnteresseerd in schilderijen van het menselijk lichaam. Rudy’s hobby is boetseren: met echte en digitale klei vormt hij sculpturen en hoofden met natuurgetrouwe gezichtsuitdrukkingen. Zijn hobby bracht Rudy naar het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Na de opleiding werkte Rudy als freelance artist en gaf hij les in 3D-software op de Willem de Kooning Academy in Rotterdam. Sinds 2005 werkt Rudy bij Guerrilla Games, misschien wel het belangrijkste gamebedrijf in Europa. Miljoenen mensen over de hele wereld besturen de creaties van Rudy: de personages uit het populaire Playstationspel Killzone. Sinds februari ligt het derde deel van het successpel in de winkel, na twee jaar intensief schetsen, boetseren, creëren en perfectioneren. Maar dat is dan ook te zien.

  • Volgende aflevering

  • Zondag 16:00

  • 20-02-2011
  • Programma gemist?

  • Mediacollege Amsterdam