Peter Kolsters

30 jaar
Watapana Geluidstechniek
Opleiding: Podiumtechniek
Projecten: o.a. Ashton Brothers, musical Bollywood en theatervoorstelling Sexual Perversity

Je hoort hem wel, maar je ziet hem niet. Podiumtechnicus Peter Kolster regelt als eigenaar van Watapana Geluidstechniek het geluid tijdens grote evenementen en theatershows, zoals de musical Bollywood, het Boris Eifman Ballet en de shows van theatergroep Ashton Brothers.

Peter groeide op in schouwburgen en podia: met een moeder die afstudeerde aan het conservatorium woonde peuter Peter menig concert bij. Niet heel verwonderlijk dus, dat hij later voor de opleiding Podiumtechniek aan het Grafisch Lyceum Amsterdam koos. Alhoewel… Peter hield ook erg van roeien op hoog niveau. In 2004 mocht hij meedoen aan de Olympische Spelen, maar hij wilde geen professional worden. Peter roeide veel in zijn vrije tijd en deed de opleiding Podiumtechniek er een beetje naast. Dat was geen probleem, want Peter bleek een natuurtalent: met gemak haalde hij in 2004 zijn diploma.

Ook voor een baan hoefde Peter geen moeite te doen. NOS wilde stagiair Peter niet kwijt. Nog steeds regelt hij uitzendingen voor Radio 1. Om werk hoeft Peter niet te bedelen: hij is iedere week wel 60 tot 70 uur druk voor verschillende opdrachtgevers. Zo regelde hij het licht en geluid tijdens de voorstelling Sexual Perversity met o.a. Birgit Schuurman en Johnny de Mol. In het voorjaar toert hij weer door heel Europa met de Ashton Brothers om het licht en geluid te regelen tijdens de shows. Peter is flink op weg een echte mediatycoon te worden: daar hebben wij wel oor voor.

  • Volgende aflevering

  • Zondag 16:00

  • 20-02-2011
  • Programma gemist?

  • Mediacollege Amsterdam